התינוק שלכם סובל מגזים, כולם אומרים שזה יעבור, וזה אכן יעבור, הרבה לפני החתונה. אבל בינתיים אתם מתמודדים עם תינוק שצורח כל אחר צהריים כאילו אין מחר.
אז מה אפשר לעשות?
מנשא – ניתן לשאת תינוק במנשא בד, בתנוחת ערסול, החל מהלידה. בין אם זה בד אחד ארוך או מנשאי "טבעות" למיניהם, מנשאים אלו הם המומלצים ביותר בחודשים הראשונים לחיי התינוק.
עבור תינוקות הסובלים מגזים, העיטוף והתנוחה העוברית בה הם נמצאים במנשא, מרגיעים בשעות הקשות של הגזים.
עיטוף – לעטוף ממש כמו "בבושקה", עם שמיכת עיטוף ייעודית או שמיכת פלנל. העיטוף יוצר "חיבוק" ומרגיע את התינוק. תוכלו למצוא באינטרנט מגוון סרטים המסבירים כיצד לעטוף תינוק.
חליטת צמחים – מומלץ לאמהות מניקות להכין חליטה ולשתות לפחות 4 כוסות ביום. מרכיבי החליטה מגיעים לחלב האם ומקלים על התינוק.
1 כפית גרגירי שומר
1 כפית גרגירי אניס
אפשר להוסיף קצת הל
לבשל בשתי כוסות מים
אפשר להמתיק
האמא צריכה לשתות לפחות 4 כוסות ביום
כדור פיזיו – אם יש בידכם כדור פיזיו, שבו עליו כשהתינוק מחובק בידכם, או במנשא. קפצו קלות על הכדור, התנועה מרגיעה את התינוק, שכן הוא היה רגיל במשך 9 חודשים לתנועה כזו, בתוך הרחם.
תכשירים למיניהן – בתי המרקחת מלאים בתכשירים לטיפול בגזים של תינוקות. הורים מדווחים על חלקם שהם מקלים על הכאב. אין תכשיר אחד מומלץ ושימו לב שלא כולם עברו בדיקות רפואיות. לרוב, עד שאנחנו עושים סבב של כל התרופות, כבר עוברת תקופת הגזים.
תנוחת "נמר על ענף" – זוהי תנוחת אחיזה של התינוק בה הראש שלו לכיוון המרפק של המבוגר וכף היד של המבוגר אוחזת בבטן שלו. הלחץ העדין המופעל על הבטן מרגיע את הכאב. השעינו את גב התינוק על הבטן שלכם או הניחו את היד השניה על גב התינוק כדי הבטיח אחיזה בטוחה.
עזרה – התקופה הזו בהחלט יכולה להיות מייגעת. ואנחנו נהיים חסרי סבלנות או פשוט מאוד מתוסכלים על כך שהתינוק שלנו סובל ואנחנו לא יכלים לעזור לו. לפעמים ידיים רגועות יותר, של מישהו שכן ישן בלילה ופחות מחובר רגשית לכאב של התינוק, מעביר רוגע וביטחון לתינוק ומסייע בהרגעה.
אם אתם יכולים לקבל עזרה מקרובים ומכרים, אשריכם, אם לא, תשקלו לקבל עזרה בתשלום. תראו את זה כמשכנתא, לתקופה הזו יש השפעה על המשך היחסים שלכם עם התינוק הזה ולפעמים ההשקעה שווה כדי שתוכלו להיות יותר רגועים ופנויים לתינוק שלכם.
אז מתי זה באמת עובר? – לרוב כאבי הגזים מתחילים סביב גיל שבועיים ועוברים בגיל 4 חודשים, עצה שלי, אל תעמדו עם סטופר על השעון, לכ ממוצע יש יוצאים מן הכלל, ואם שתינוק שלכם נכלל עמם, אתם עשויים להתאכזב מאוד.
ואם כל זה לא עוזר?
באופן טבעי, כשהתינוק שלנו בוכה, אנחנו מנסים להבין מה הצורך שלו ולפתור אותו. כשהפעולה שלנו מביאה להפסקת הבכי, אנחנו נרגעים בעצמנו. יחד עם זאת, לפעמים, לא נוכל להפסיק את הבכי ואף יתכן שהתינוק זקוק לבכי עצמו, כדי לפרוק מתחים ורגשות. ואז, תפקידנו הוא לחבק אותו ולהכיל את אותו בכי.