הרבה הורים מתלוננים לאחרונה שהילדים קמים מוקדם יותר, והם כבר חרדים מפני המעבר הקרב לשעון החורף.
אם גם אצלכם בבית ההשכמות מוקדמות, עדיין אי אפשר להאשים את שעון החורף אלא יותר לבדוק את רמת ההסתגלות של הילד שלכן לגן החדש. יקיצות מרובות בלילה ויקיצות בוקר מוקדמות קשורות למתחים אותם חווים הילדים שלכם (או אתם). מה שכן, בטח ובטח כדאי להתכונן מבעוד מועד למעבר לשעון החורף.
החלפת השעון צפויה להתרחש בלילה שבין יום שבת ליום ראשון ב-2:00 בלילה, השעה תתחלף ל-1:00.
זה אומר שאם הילדים שלכם מתעורר בסביבות 6 בימים אלו, אחרי המעבר, הוא יתעורר בסביבות חמש. זה גם אומר שאתם תשכיבו אותם באותה שעה שאתם רגילים להשכיב אותם היום, אבל מבחינת השעון הביולוגי שלהם, לאחר השינוי, זו תהיה שעה אחת מאוחר יותר מהשעה שבה היו רגילים להתחיל את שנת הלילה.
השעון הביולוגי של תינוקות מבשיל מאוחר והם מתקשים בהסתגלות לשינויים בשעות השינה והערות שלהם. תזמון השינה הינו גורם משמעותי בהשפעתו על שנת התינוק ושינוי חד של שעה בשעת ההשכבה יכול לטרוף את הקלפים עבורו. לכן מומלץ שנעשה הכנה מקדימה להחלפת השעון.
אז מה אפשר לעשות כדי להקדים תרופה למכה?
תנומות במהלך היום
נקפיד על השכבה לתנומות יום כך שהתינוק יישן את כמות השעות להם הוא זקוק. נשים לב להפרשים בין התנומות, כך שפחות חשוב מה השעה אלא כמה זמן עבר מהתנומה האחרונה של התינוק. שינה מספקת במהלך היום, תורמת להרדמות קלה בתחילת הלילה ולאיכות טובה של השינה.
טקס שינה
טקס שינה הינו מספר פעולות סדורות וקבועות אותם אנו מקיימים לקראת השינה. טקס קבוע, תורם ליצירת ביטחון אצל התינוק, מאפשר הורדת אנרגיות והרגעת הגוף ובכך מסייע לתינוק להירדם.
הטקס מתחיל למעשה בארוחת הערב וכולל אמבטיה, הלבשת התינוק, שיר או סיפור, פרידה מהחפצים בחדר ומההורים והשכבת התינוק.
מומלץ לקיים טקס שינה גם לקראת תנומות היום, שם הטקס יהיה מקוצר.
הזזת שעת השכבה
כדי לעזור לגוף התינוק להסתגל לתזוזה של שעה בשעון, ניזום שינוי הדרגתי עוד לפני המעבר עצמו. כ- 10-12 ימים לפני מועד החלפת השעון, נתחיל לאחר את שעת ההשכבה של התינוק. תחילה ב-15 דקות, לאחר 3 ימים נאחר ב- 15 דקות נוספות. ונמשיך עד שביום החלפת השעון, שעת ההשכבה של התינוק תהיה מותאמת לשעון החורף. את טקס השינה נאחר בהתאם להזזת ההשכבה.
יקיצת בוקר מוקדמת
אז כאמור, אחרי החלפת השעון, זריחת השמש תהיה בשעה אחת מוקדמת יותר. תינוקות רבים עשויים להתעורר בהתאם, בשעה אחת מוקדם יותר.
דבר ראשון, נסגור תריסים, על מנת למנוע את כניסת האור לקראת בוקר, לחדרו של התינוק.
אם התינוק מתעורר מוקדם מהרגיל, נתייחס ליקיצה כאילו היא מתרחשת באמצע הלילה ונחזיר אותו לישון באותו אופן שאנחנו מחזירים לישון במהלך הלילה. לא נדליק אור, לא ניצור אינטראקציה. אם יש צורך, נלטף אותו ונשמיע קול מונוטוני.
לסיכום: השבועות הראשונים לאחר מעבר לשעון חורף יכולים להיות מעייפים במשפחות עם תינוקות, יחד עם זאת, הזמן עושה את שלו, קחו נשימה עמוקה, ותראו שאחרי מספר שבועות, התינוק שלכם יסתגל לשינוי.