החגים הסתיימו ובסוף השבוע הקרוב ייכנס לתוקפו שעון החורף,
המשמעות היא שהשעה תוזז לשעה אחת אחורה.
תינוקות וילדים לא מודעים לשעה שהשעון מראה, הם מתעוררים על פי השעון הביולוגי שלהם. כך שילד שמתעורר כיום בשעה 6:00, יתעורר בשבוע הבא בשעה 5:00. מכיוון שאני יועצת שינה לתינוקות וילדים, אני יודעת שעבור כל הורה לילד צעיר, הפחתת שעה משעות השינה שלו היא קריטית ביותר.
לכן הבאתי לכאן תקציר מאמר שפרסמתי בסלונה בשנת 2013
הזזת שעון משפיעה על אנשים באופן שונה זה מזה, על ילדים ותינוקות היא משפיעה באופן משמעותי יותר מפני שהשעון הביולוגי שלהם עדיין לא בשל.
איכות השינה של תינוק מושפעת מהתזמון בו הוא נרדם וסך כל משך השינה במהלך היממה.
שינה במהלך היום
טעות היא לחשוב שאם תינוק לא ישן ביום, הוא יישן טוב בלילה, להיפך, תנומות איכותיות ומספקות במהלך היום יכולות לחסוך הרבה בעיות שינה אצל ילדים מכיוון שהן מסייעות לשינה איכותית בלילה.
נדאג להשכיב את התינוק לישון לפי סימני עייפות ולפי חלונות שינה אצל תינוקות כלומר התזמון וכמות שעות השינה להן הוא זקוק במהלך היום. כך שיגיע לשנת הלילה בשינה מספקת מחד ועייף מספיק מאידך.
טקס שינה לתינוק והרגעה לקראת שנת הלילה
תינוקות זקוקים לעזרתנו על מנת להירגע לקראת שינה, נוכל לעשות זאת על ידי יצירת אוירה רגועה בבית באופן כללי, וקיום טקס שינה קבוע מדי ערב.
טקס השינה יכלול אמבטיה, האכלה, שיר או סיפור קצר והשכבה במיטה.
התאמת שעות השינה לשעון החורף
יצירת מעבר הדרגתי לקראת הזזת השעון, יקל על התינוק בהסתגלות לשעון החורף.
כדאי להתחיל בין שבוע ל-10 ימים לפי המעבר, נתחיל להשכיב את התינוק לישון כרבע שעה מאוחר מהשעה הקבועה, אחרי יומיים-שלושה נאחר את ההשכבה ברבע שעה נוספת, כך עד שנגיע להזזה של שעה שלמה.
ההדרגתיות תסייע להרדים תינוק בשעה שאינה השעה הקבועה בה הגוף שלו רגיל לישון.
יקיצת בוקר
הזזת השעון תביא עמה זריחה בשעה אחת מוקדמת יותר, כדי למנוע התעוררות בשעה זו, כדאי לסגור תריסים בחדרו של התינוק.
אם בכל זאת הוא מתעורר מוקדם יותר, רצוי לגשת אליו אך להתייחס כאילו היה זה אמצע הלילה, השאירו חושך בחדר, והמנעו ככל האפשר מאינטרקציה עמו. זיכרו, הגוף שלו זקוק לשינה מספקת כדי לתפקד היטב במהלך היום.
לסיכום
הזזת השעון עשויה לטרוף את שעות השינה של תינוקות, הערכות לקראתה והתנהלות עקבית בשבועות שאחריה, יעזרו לתינוק שלכם ולכם לישון טוב יותר.
ובכל מקרה, תוכלו להתנחם בכך שתוך מספר שבועות, גם הגוף הקטן יסתגל לשינוי השעות.
רוצים לקבל עדכונים ישירות למייל?
השאירו פרטים ותהיו הראשונים לדעת על הרצאות, סדנאות ומאמרים חדשים.